Lajme

Ministrja Hajdari vizitë zyrtare në Austri, takoi ministrin Federal të Punës dhe Ekonomisë, Martin Kocher

Prishtinë, 08/02/2024

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, znj. Rozeta Hajdari, ka nisur sot vizitën zyrtare në Austri.

Takimin e parë Ministrja Hajdari e realizoi me Ministrin Federal të Punës dhe Ekonomisë së Austrisë, z. Martin Kocher.

Temë diskutimi me Ministrin Kocher ishte diskutimi i fushave të reja për bashkëpunim ekonomik me theks të veçantë në inovacion dhe teknologji si dhe në fushën e turizmit.

Ministrja Hajdari njoftoi për treguesit ekonomik dhe demokratik në rritje, si dhe politikat dhe reformat në përmirësimin e klimës për të bërit biznes dhe investime.

Gjatë takimit Ministrja Hajdari dhe Ministri Kocher u pajtuan për organizimin e sesionit të gjashtë të Komitetit të Përbashkët Ekonomik Kosovë - Austri i cili do të mbahet brenda gjysmës së parë të këtij viti.

Kosova dhe Austria kanë marrëdhënie të shkëlqyeshme bilaterale, ku Austria është një nga tri vendet e para me investime në vendin tonë.