Ministria

Historia:

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë është pjesë e Qeverisë së Kosovës që nga viti 2002, kur janë formuar institucionet demokratike të Kosovës, të zgjedhura me votë të lirë në zgjedhjet e para qendrore, në nëntor të vitit 2001. Ndërsa punën e ka nisur më 4 mars 2002.